Moje úplně nejvíc nejoblíbenější náplň do makronek, pavlovek a tartaletek. Krém se dá ale použít i jinak, například ho dát do jogurtu, na zmrzlinu, nebo palačinky!
Curd je vlastně něco jako puding. Hlavní ingrediencí je samozřejmě ovocná šťáva (v tomto případě marakujová) a vaječné žloutky.
- 3/4 hrnku cukru
- 1/2 hrnku marakujového pyré
- 3 žloutky
- 1 vejce
- 1/2 másla
- 2 lžíce smetany
POSTUP:
- Na vodní lázni smícáme pyré, cukr, žloutky, vejce a smetanu. Při mírném plameni mícháme metličkou.
Trvá to docela dlouho, ale je potřeba opravdu stále míchat a teplotu nezvyšovat, aby se krém nesrazil. - Až zhoustne, sundáme z vodní lázně, aby se dál nezahříval.
- Po malých kostičkách zašleháváme máslo. Až bude máslo rozpuštěné, můžeme ještě projet tyčovým mixérem.
- Dáme do misky a zakryjeme potravinovou folií. Tu položíme přímo na krém, aby se neudělal škraloup.
- Po vychladnutí můžeme přidat kam nás jen napadne, nakříklad do dortu.