Passion Fruit Curd

Moje úplně nejvíc nejoblíbenější náplň do makronek, pavlovek a tartaletek. Krém se dá ale použít i jinak, například ho dát do jogurtu, na zmrzlinu, nebo palačinky!
Curd je vlastně něco jako puding. Hlavní ingrediencí je samozřejmě ovocná šťáva (v tomto případě marakujová) a vaječné žloutky.

  • 3/4 hrnku cukru
  • 1/2 hrnku marakujového pyré
  • 3 žloutky 
  • 1 vejce
  • 1/2 másla
  • 2 lžíce smetany

POSTUP:

  1. Na vodní lázni smícáme pyré, cukr, žloutky, vejce a smetanu. Při mírném plameni mícháme metličkou.
    Trvá to docela dlouho, ale je potřeba opravdu stále míchat a teplotu nezvyšovat, aby se krém nesrazil. 
  2. Až zhoustne, sundáme z vodní lázně, aby se dál nezahříval. 
  3. Po malých kostičkách zašleháváme máslo. Až bude máslo rozpuštěné, můžeme ještě projet tyčovým mixérem. 
  4. Dáme do misky a zakryjeme potravinovou folií. Tu položíme přímo na krém, aby se neudělal škraloup. 
  5. Po vychladnutí můžeme přidat kam nás jen napadne, nakříklad do dortu.